Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi
Mesut Okumuş
Köşe Yazarı
Mesut Okumuş
 

2021 LGS'nin ardından

Bu yıl pandemi koşulları altında çalışarak sınava giren 8. Sınıflar, heyecanlı bir bekleyişin ardından dün sınav sonuçlarına erişebildiler. Önceki yılların aksine soruların daha zor olduğu muhakkak, fakat Milli Eğitim Bakanlığı’nın değişim ve dönüşüm adına eğitimde söz sahibi olan Kanada ve Finlandiya gibi ülkelerin yakaladığı seviyeye ulaşma çabası etkilerini yavaş yavaş da olsa hissettirmeye  başladı.  Pisa ve TİMS gibi yabancı orjinli yeni nesil ya da beceri temelli sorularla bezenen LGS sınavında, grafik ve tablo okuyup yorumlayabilen, kitap okuyan ya da muhakeme  yeteneği olan öğrenciler ipi göğüsledi.  Bu sınavda klasiğin dışına çıkmayan, günceli takip etmeyen ya da okuma alışkanlığı olmayan öğrenciler yarış dışı kaldı.  97 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığı LGS’de ortalamalar oldukça düştü. Kız öğrencilerin daha başarılı olduğu sınavda, eğitimli ailelerin çocuklarının başarısı da gözden kaçmadı. Peki bundan sonra ne olacak?  Öğrenciler bu kez hayatlarında önemli bir dönüm noktası olan lise eğitimi için bir tercihte bulunacak. 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercihlerde MEB’e bağlı nitelikli okulların yelpazesi oldukça dar. Öğrenciler ya ikamete dayalı bir devlet okuluna kayıt yaptıracak, ya da daha nitelikli bir eğitimin yanında sanatsal ve sportif becerileri de kazandıracak donanımı yüksek olan özel bir okula kayıt yaptıracak. Bekleyip göreceğiz.
Ekleme Tarihi: 15 Temmuz 2021 - Perşembe

2021 LGS'nin ardından

Bu yıl pandemi koşulları altında çalışarak sınava giren 8. Sınıflar, heyecanlı bir bekleyişin ardından dün sınav sonuçlarına erişebildiler.


Önceki yılların aksine soruların daha zor olduğu muhakkak, fakat Milli Eğitim Bakanlığı’nın değişim ve dönüşüm adına eğitimde söz sahibi olan Kanada ve Finlandiya gibi ülkelerin yakaladığı seviyeye ulaşma çabası etkilerini yavaş yavaş da olsa hissettirmeye 
başladı. 


Pisa ve TİMS gibi yabancı orjinli yeni nesil ya da beceri temelli sorularla bezenen LGS sınavında, grafik ve tablo okuyup yorumlayabilen, kitap okuyan ya da muhakeme 
yeteneği olan öğrenciler ipi göğüsledi. 


Bu sınavda klasiğin dışına çıkmayan, günceli takip etmeyen ya da okuma alışkanlığı olmayan öğrenciler yarış dışı kaldı. 


97 öğrencinin tüm soruları doğru cevapladığı LGS’de ortalamalar oldukça düştü. Kız öğrencilerin daha başarılı olduğu sınavda, eğitimli ailelerin çocuklarının başarısı da gözden kaçmadı.

Peki bundan sonra ne olacak? 

Öğrenciler bu kez hayatlarında önemli bir dönüm noktası olan lise eğitimi için bir tercihte bulunacak. 5-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak tercihlerde MEB’e bağlı nitelikli okulların yelpazesi oldukça dar. Öğrenciler ya ikamete dayalı bir devlet okuluna kayıt yaptıracak, ya da daha nitelikli bir eğitimin yanında sanatsal ve sportif becerileri de kazandıracak donanımı yüksek olan özel bir okula kayıt yaptıracak.

Bekleyip göreceğiz.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.