vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Türkiye'nin ilk hidrojen vadisine imzalar atıldı

27.04.2023 - 18:13, Güncelleme: 27.04.2023 - 18:13 1626+ kez okundu.
 

Türkiye'nin ilk hidrojen vadisine imzalar atıldı

Türkiye’nin hidrojen vadisi ve en büyük kapasiteli ilk yerli yeşil hidrojen tesisi kuruluyor.İSTANBUL (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi İmza Töreni”ne katıldı. TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç de törende birer konuşma yaptı. "Tam bağımsız Türkiye için bizim teknolojik bağımsızlıkla beraber kalkınmanın temeli olan enerji bağımsızlığını da kazanmamız gerekiyor" diyen Bakan Varank, “Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı geliştirip artırma çabalarımız da artarak devam ediyor  Yenilenebilir enerjinin depolanmasıyla ilgili sorunları ortadan kaldırmak, karbon ayak izinin azaltılması için daha fazla yeşil enerjiye yatırım yapmak hidrojeni en önemli alternatif olarak ön plana çıkarıyor.  Hidrojen teknolojileri konusunda, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası’nı bu yılın başında kamuoyuna sundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı stratejik önemde olan hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi ve hidrojen üretimi konusunda devreye alacağımız vizyoner projelerin imzasını gerçekleştiriyoruz. Bu projeler; Türkiye’ye hidrojende lig atlatacak. Yeşil hidrojen atılımıyla ülkemiz hidrojen ihracatçısı bir ülke haline gelecek" diye konuştu. Hidrojen ekonomisinin gelişimini destekleyecek bu projenin bütçesi 36,8 milyon avro olduğunu ifade eden Bakan Varank, proje kapsamında şimdiye kadar Avrupa’dan tek seferde en büyük hibe olan 7,5 milyon avroyu da ülkemize kazandırmış olduklarını söyledi. Hedeflerinin hidrojeni sadece ithal teknoloji ile üretmek olmadığını belirten Bakan Varank, "Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu projesi ile hidrojen üretiminde kullanılan elektrolizör teknolojisini de yerli ve milli imkanlarla geliştireceğiz. Böylelikle Türkiye’nin en yüksek kapasiteli yerli yeşil hidrojen tesisinin Bandırma’da kurulmasını hedefliyoruz. Bu iki proje Türkiye’ye hidrojende lig atlatacak. Başlattığımız yeşil hidrojen atılımıyla ülkemiz hidrojen ihracatçısı bir ülke haline gelecek. İşte yeşil dönüşümse yeşil dönüşüm, teknolojiyse teknoloji, vizyonsa vizyon" diye konuştu.

Türkiye’nin hidrojen vadisi ve en büyük kapasiteli ilk yerli yeşil hidrojen tesisi kuruluyor.

İSTANBUL (İGFA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, “HYSouthMarmara Hidrojen Vadisi Projesi ve Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu Güdümlü Projesi İmza Töreni”ne katıldı.

TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal ile Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç de törende birer konuşma yaptı.

"Tam bağımsız Türkiye için bizim teknolojik bağımsızlıkla beraber kalkınmanın temeli olan enerji bağımsızlığını da kazanmamız gerekiyor" diyen Bakan Varank, “Yenilenebilir enerji kaynaklarımızı geliştirip artırma çabalarımız da artarak devam ediyor  Yenilenebilir enerjinin depolanmasıyla ilgili sorunları ortadan kaldırmak, karbon ayak izinin azaltılması için daha fazla yeşil enerjiye yatırım yapmak hidrojeni en önemli alternatif olarak ön plana çıkarıyor.  Hidrojen teknolojileri konusunda, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımız Türkiye Hidrojen Teknolojileri Stratejisi ve Yol Haritası’nı bu yılın başında kamuoyuna sundu. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı stratejik önemde olan hidrojen teknolojilerinin geliştirilmesi ve hidrojen üretimi konusunda devreye alacağımız vizyoner projelerin imzasını gerçekleştiriyoruz. Bu projeler; Türkiye’ye hidrojende lig atlatacak. Yeşil hidrojen atılımıyla ülkemiz hidrojen ihracatçısı bir ülke haline gelecek" diye konuştu.

Hidrojen ekonomisinin gelişimini destekleyecek bu projenin bütçesi 36,8 milyon avro olduğunu ifade eden Bakan Varank, proje kapsamında şimdiye kadar Avrupa’dan tek seferde en büyük hibe olan 7,5 milyon avroyu da ülkemize kazandırmış olduklarını söyledi.

Hedeflerinin hidrojeni sadece ithal teknoloji ile üretmek olmadığını belirten Bakan Varank, "Güney Marmara Hidrojen Kıyısı Platformu projesi ile hidrojen üretiminde kullanılan elektrolizör teknolojisini de yerli ve milli imkanlarla geliştireceğiz. Böylelikle Türkiye’nin en yüksek kapasiteli yerli yeşil hidrojen tesisinin Bandırma’da kurulmasını hedefliyoruz. Bu iki proje Türkiye’ye hidrojende lig atlatacak. Başlattığımız yeşil hidrojen atılımıyla ülkemiz hidrojen ihracatçısı bir ülke haline gelecek. İşte yeşil dönüşümse yeşil dönüşüm, teknolojiyse teknoloji, vizyonsa vizyon" diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar