Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi
Öykü Hızlıoğlu
Köşe Yazarı
Öykü Hızlıoğlu
 

Dişleriniz Parlasın

Bembeyaz parlayan dişler sadece sağlıklı gülümseme için değil, kişinin psikolojisini ve özgüvenini etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Hiçbir şey bembeyaz gülümseme gibi görüntümüze canlılık vermemektedir. Modern toplumlarda bireyler dişlerinin görünümünü önemsemektedir. Araştırmalara göre parlak gülümseme kişilerin iş hayatlarını olumlu etkilemekte, kendilerine olan güvenleri sayesinde çevre iletişimleri artmakta ve başarıyı olumlu etkilemektedir. Peki neden herkesin dişi beyaz değildir? Diş rengi genetik olarak tıpkı ten rengi, saç rengi gibi kişiden kişiye farklılık gösterir. Diş renklenmeleri; içsel, dışsal ve yaş kaynaklı olabilir. Dışsal renklenme; çay, kahve, sigara, meyve suyu, şarap gibi boyayan yiyecek ve içecekler kaynaklı olur. İçsel renklenme; çocukluk yaşlarında aşırı flourid kullanımı ya da hamilelik zamanı tetrasiklin antibiyotik kullanma kaynaklıdır. Yiyecek ve içeceklerden bağımsız olarak yaş aldıkça dişin mine tabakası incelir ve sarı renkli dentin tabakası daha görünür hale gelir. Bu renklenmeler dişlerimizin beyazlığını gölgelemektedir. İdeal diş beyazlığına sahip olmak artık çok kolay! Diş beyazlatma (bleaching) işlemi ile dişlerdeki renklenmeler giderilir ve daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Beyazlatma işlemi diş taşı temizliğinden sonra yapılan polisaj işleminden farklıdır. Polisaj; diş üzerindeki lekeleri temizleme işlemidir. Dişin renginde bir değişiklik yapmaz. Diş beyazlatma; beyazlatıcı ajanlar kullanılarak dişinizin rengini 4-6 ton kadar açıldığı işlemdir. Diş beyazlatma işlemi iki şekilde yapılır. Ofis tipi beyazlatma (office bleaching) bilinen en hızlı ve en etkili beyazlatma çeşididir. Klinik ortamında yapılan, ağrısız, tek seansta sonuç alınan bir işlemdir. Diş etleriniz zarar görmemesi için koruyucu bir bariyer ile kapanır. Beyazlatma ajanı dişlere uygulanır. Yaklaşık 15-20 dakikalık periyotlarla iki ya da üç seans uygulanır. Ev tipi beyazlatma (home bleaching) sizden alınan ölçüye göre hazırlanan şeffaf plaklar ve düşük yüzeyde asit içeren beyazlatma ajanları kullanılarak yapılır. Şeffaf plaklar ve beyazlatıcı ajanları size teslim ettiğimizde nasıl uygulanacağını anlatıyoruz. Uygulama süresine göre bir ya da iki haftalık süreçte sonuç alınır. Diş beyazlatma işlemi ile ilgili birçok araştırma yapılmıştır ve hekim kontrolünde yapılan beyazlatmanın hiçbir zararı yoktur. Dişler ve diş etleri zarar görmez. Beyazlatma işleminden sonra birkaç gün hassasiyet görülebilir. Bu hassasiyet geçicidir. Bleaching işlemi sadece diş rengini açmaktadır; dolgu ya da kaplamalara etkisi yoktur. Beyazlatma işleminin ömrü kişiden kişiye değişebilir. Çay, kahve, sigara, şarap, meyve suyu gibi boyayan gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durulması beyazlık ömrünü olumlu yönde etkiler. Düzenli yapılan kontroller ve uygun zamanlarda tekrarlayan beyazlatma işlemleri beyazlığın ömrünü daha uzun yapar. Diş renginizden şikayetçiyseniz, daha beyaz ve parlak dişler istiyorsanız mutlaka bir diş hekimine başvurun.
Ekleme Tarihi: 06 Aralık 2021 - Pazartesi

Dişleriniz Parlasın

Bembeyaz parlayan dişler sadece sağlıklı gülümseme için değil, kişinin psikolojisini ve özgüvenini etkileyen en önemli etkenlerden biridir. Hiçbir şey bembeyaz gülümseme gibi görüntümüze canlılık vermemektedir. Modern toplumlarda bireyler dişlerinin görünümünü önemsemektedir. Araştırmalara göre parlak gülümseme kişilerin iş hayatlarını olumlu etkilemekte, kendilerine olan güvenleri sayesinde çevre iletişimleri artmakta ve başarıyı olumlu etkilemektedir.

Peki neden herkesin dişi beyaz değildir?

Diş rengi genetik olarak tıpkı ten rengi, saç rengi gibi kişiden kişiye farklılık gösterir. Diş renklenmeleri; içsel, dışsal ve yaş kaynaklı olabilir. Dışsal renklenme; çay, kahve, sigara, meyve suyu, şarap gibi boyayan yiyecek ve içecekler kaynaklı olur. İçsel renklenme; çocukluk yaşlarında aşırı flourid kullanımı ya da hamilelik zamanı tetrasiklin antibiyotik kullanma kaynaklıdır. Yiyecek ve içeceklerden bağımsız olarak yaş aldıkça dişin mine tabakası incelir ve sarı renkli dentin tabakası daha görünür hale gelir. Bu renklenmeler dişlerimizin beyazlığını gölgelemektedir.

İdeal diş beyazlığına sahip olmak artık çok kolay!

Diş beyazlatma (bleaching) işlemi ile dişlerdeki renklenmeler giderilir ve daha beyaz dişlere sahip olabilirsiniz. Beyazlatma işlemi diş taşı temizliğinden sonra yapılan polisaj işleminden farklıdır. Polisaj; diş üzerindeki lekeleri temizleme işlemidir. Dişin renginde bir değişiklik yapmaz. Diş beyazlatma; beyazlatıcı ajanlar kullanılarak dişinizin rengini 4-6 ton kadar açıldığı işlemdir.

Diş beyazlatma işlemi iki şekilde yapılır. Ofis tipi beyazlatma (office bleaching) bilinen en hızlı ve en etkili beyazlatma çeşididir. Klinik ortamında yapılan, ağrısız, tek seansta sonuç alınan bir işlemdir. Diş etleriniz zarar görmemesi için koruyucu bir bariyer ile kapanır. Beyazlatma ajanı dişlere uygulanır. Yaklaşık 15-20 dakikalık periyotlarla iki ya da üç seans uygulanır. Ev tipi beyazlatma (home bleaching) sizden alınan ölçüye göre hazırlanan şeffaf plaklar ve düşük yüzeyde asit içeren beyazlatma ajanları kullanılarak yapılır. Şeffaf plaklar ve beyazlatıcı ajanları size teslim ettiğimizde nasıl uygulanacağını anlatıyoruz. Uygulama süresine göre bir ya da iki haftalık süreçte sonuç alınır.

Diş beyazlatma işlemi ile ilgili birçok araştırma yapılmıştır ve hekim kontrolünde yapılan beyazlatmanın hiçbir zararı yoktur. Dişler ve diş etleri zarar görmez. Beyazlatma işleminden sonra birkaç gün hassasiyet görülebilir. Bu hassasiyet geçicidir. Bleaching işlemi sadece diş rengini açmaktadır; dolgu ya da kaplamalara etkisi yoktur. Beyazlatma işleminin ömrü kişiden kişiye değişebilir. Çay, kahve, sigara, şarap, meyve suyu gibi boyayan gıdalardan mümkün olduğu kadar uzak durulması beyazlık ömrünü olumlu yönde etkiler. Düzenli yapılan kontroller ve uygun zamanlarda tekrarlayan beyazlatma işlemleri beyazlığın ömrünü daha uzun yapar.

Diş renginizden şikayetçiyseniz, daha beyaz ve parlak dişler istiyorsanız mutlaka bir diş hekimine başvurun.

Yazıya ifade bırak !
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.