Müstecip Onbaşı Yenişehir'de anıldı

Fransız Denizaltısı Turkuvaz’ı top atışıyla vurarark esir alan Müstecip Onbaşı’nın kahramanlıkları, anıları ve hayatına dair pek çok bilginin aktarıldığı paneli 22. Dönem Milletvekili Faruk ANBARCIOĞLU yönetti. Müstecip Onbaşı’yı Anma Programının panelistleri Düzce Üniversitesi Öğretim Üyesi Yusuf OĞUZOĞLU, Uludağ Üniversitesi Tarih Okutmanı Dr. Hacer KARADAĞ, Tarihçi-Yazar Nurettin BAYDUR, Şair-Gazeteci Ali BİLGİÇ, Tarih Öğretmeni İlhan ÖZ ve Yerel Tarihçi Mesut BİÇER verdikleri bilgilerle katılımcıları aydınlattılar. 

Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen panele, İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU, Belediye Başkanımız Davut AYDIN, BBB Başkan Vekili Süleyman ÇELİK, U.Ü. İbrahim Orhan MYO Müdürü Prof. Dr. Mehmet SİNCİK, Belediye Başkan Yardımcılarımız, Belediye Meclis Üyelerimiz, daire amirleri, ilçe protokolü, STK Başkan ve temsilcileri, siyasi parti başkan ve yöneticileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Dünyada ateşli silahla vurarak bir denizaltıyı teslim alan tek şahsiyet Müstecip Onbaşı olması konusuna vurgu yapıldığı panelin sonunda İlçe Kaymakamımız Suat SEYİTOĞLU ve Belediye Başkanımız Davut AYDIN panelistlere teşekkür ederek çiçek takdiminde bulundular.