Dizdar: Bursa'nın potansiyelini öne çıkaralım

Bursa'nın tekstil sektörü, ürün kalitesi, moda ve trendleri belirleme gücüne sahip tasarımları ve yüksek teknolojisi itibarıyla Türkiye’de çok özel bir yere sahip olduğunu ifade eden Dizdar; "ancak ben Bursa’nın asıl potansiyelinin ortaya çıkmadığını düşünüyorum" dedi.

 

Tekstil sektörünün 2020 ve 2021 yılını nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

Elbette her sektör gibi Tekstil sektörü de salgından etkilendi. Ancak, hükümetimizin koyduğu hedefler, destekler ve biz sektör temsilcilerinde var olan üretim bilinci ile bu zorlu süreçten güçlü bir şekilde çıkacağımıza inanıyorum. Yine bildiğiniz gibi tekstil sektörü, yılın ocak - ağustos döneminde 8,2 milyar dolar ihracat gerçekleştirdi. Sektör olarak her ay yeni rekorlar kırmaya devam ediyoruz. Disiplinli çalışma ve programlarla bu rakamın daha da artacağını düşünüyorum.

 

Tekstil sektörünün bir temsilcisi olarak 2022 yılına bakış açınız nedir?

 

Öncelikli arzum salgının bir an önce bitmesi. Sağlık Bakanlığımızın yoğun çabalarını görüyoruz. Aşılamada istenilen seviyeye gelirsek, hem toplum hem de ekonomi canlanır. Üretime daha fazla odaklanacağız. Her zaman hedeflediğim bir şey var. O da, Türkiye’ye ekonomine katma değer yaratmak ve güçlendirmek. Önümüzdeki yıl için de aynı hedefle bakıyoruz. Üreteceğiz ki ekonomiye istihdama katkı olsun.

 

Tekstil sektörünün Bursa'da ki durumunu analiz eder misiniz?

 

Bursa tekstil sektörü, ürün kalitesi, moda ve trendleri belirleme gücüne sahip tasarımları ve yüksek teknolojisi itibarıyla Türkiye’de çok özel bir yere sahip. Ancak ben Bursa’nın asıl potansiyelinin ortaya çıkmadığını düşünüyorum. Çünkü dinamik bir nüfus yapısı, teknolojiyle uyumlu sanayi al yapısı bilgi birikimi ile Bursa Tekstil sektörünün daha iyi yerlere gelebileceğini düşünüyorum. Bu konuda daha fazla çalışmamız gerekiyor.

 

Sektör temsilcisi bir Sanayici ve İş Adamı olarak hükümetten beklentileriniz neler?

 

Özellikle salgın nedeni ile değişen tedarik zinciri ve bu dönemde hammadde gibi sıkıntılar yaratıyor. Bu noktada hükümetimizin sektörün önünü daha fazla açacak adımları atmasını bekliyoruz. Çünkü Bursa özelinde Türkiye tekstil sektörü ile dünyada marka olmuş durumda. Herkesin hedefi bu markayı daha da yukarıya taşımak olmalı. Diğer yandan AB Yeşil Mutabakatı ve sınırda karbon vergisi konularında tekstil sektörünün duruşu, gelecek planları gibi konular da şimdiden bir programa konulması gerekiyor.