Üniversite-Sanayi işbirliğine Toksan desteği

BUÜ 2244 Sanayi Doktora Programı’na katılımlar devam ediyor. Kentin önde gelen firmalarından Toksan Yedek Parça, 2 makine mühendisliği 1 otomotiv mühendisliği alanında olmak üzere toplam 3 doktora öğrencisine bünyesinde yürüttüğü Ar-Ge ve bilimsel çalışmalarda görev verecek. İşbirliği protokolü BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz ve Toksan Genel Müdürü Erol Sarıkaya arasında imzalandı.

ÜNİVERSİTELERİN AKIL VE VİZYONUNA İHTİYAÇ VAR

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, yürütülen üniversite-sanayi işbirliği faaliyetlerinin kültürel bir değişim ve dönüşüm sonucunda ortaya çıktığını söyledi. 15-20 yıl öncesinde üniversitelerin sanayi ve topluma daha üst mertebeden baktığını vurgulayan Prof. Dr. A. Saim Kılavuz; “Yapılan çalışmalar ve atılan adımlarla önce bu mantık devlet kademelerinden kaldırıldı. Toplum ve sanayici nezdinde de bu anlayış artık yavaş yavaş yerini işbirliğinin arttırılması yönüne doğru değişiyor. Projeler üretmenin ve Ar-Ge yapmanın üniversite olmadan mümkün olmadığı sonucuna ulaşıldı. Neresinden bakarsak bakalım, üniversiteler toplumun ortak aklını temsil ediyor. Bu anlamda firmalarımızın üniversitelerimizin aklı ve vizyonuna ihtiyacı var. Ancak buna imkân verilmezse maalesef bir sonuç da elde edilemiyor. Devletin kendi imkânlarıyla da elle tutulur sonuçlar alması maalesef mümkün değildir. Bizler bu anlamda 2244 Sanayi Doktora Programı’nı çok önemsiyoruz ve kentteki tüm sanayicilerimize bu programı anlatmaya çalışıyoruz. Ciddi bir destek de görüyoruz. İnşallah program üniversitemize, sanayicilerimize ve ülkemize çok önemli faydalar sağlayacaktır” diye konuştu.

TAM ANLAMIYLA ÜNİVERSİTE-SANAYİ İŞBİRLİĞİNİ BAŞLATMIŞ OLDUK

Toksan Genel Müdürü Erol Sarıkaya da grup olarak 6 fabrikada toplam 1500 personelle birlikte üretim faaliyetlerine devam ettiklerini açıkladı. Bugüne kadar kendi yaptıkları Ar-Ge çalışmaları bulunduğunu kaydeden Genel Müdürü Erol Sarıkaya; “Biz şuana kadar üniversiteden uzakta, kendi imkânlarımızla Ar-Ge çalışmaları yaptık. Ancak bu gerçek anlamda bir bilimsel çalışma olduğunu göstermiyordu. Bu protokol sayesinde artık tam olarak üniversite-sanayi işbirliğini hayata geçirmiş olacağız ve bilimsel çalışmalarımızı üniversitemizin deneyimli akademisyenleriyle birlikte yürüteceğiz. Programa bizleri de dâhil eden ve doktora öğrencilerini firmamızda istihdam etmemize olanak sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.