Bursa Valisi Yakup Canbolat'tan Mevlid Kandili Mesajı

Bursa Valisi Yakup Canbolat'ın Mevlid Kandili mesajı şu şekildedir:

 

 

“Sen Ahmed ü Mahmûd u Muhammed'sin Efendim

  Hak’dan bize sultân-ı mü'eyyedsin Efendim.”

                                                                        Şeyh Galip

 

Müslümanların zihin ve gönül dünyalarında çok güçlü ve köklü bir yere sahip olan bir Mevlid Kandiline daha ulaşmanın manevi hazzı içerisindeyiz. 

 

Her Mevlid Kandili, milletimizin her ferdinin yüreğinde var olan Peygamber sevgisini daha da pekiştirmekte, o mukaddes sevgi ile birlik-beraberlik ve kardeşlik duygularımız canlı tutulmaktadır. Yüce Allah'ın son elçisi Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (SAV)'in dünyaya teşriflerini kutladığımız her Mevlid Kandili, bize O’nun öğrettiği insanî ve ahlâkî erdemleri söz, tutum ve davranışlarımızın mihveri kılmamızı hatırlatmaktadır. 

 

Bugün insanlık Hz. Peygamber’in temsil ettiği değerlere çok daha fazla ihtiyaç duymaktadır. Zira cehaletin ve zulmün esir aldığı, merhametin, erdemin, hikmetin kaybolduğu karanlık bir dönem; O’nun gelişi ve mücadelesiyle, ilmin, adaletin, merhametin aydınlığında asr-ı saadete dönüşmüştür. Cahiliye girdabında yolunu ve değerlerini kaybeden insanlar; onun peşinden giderek, kardeşliğin, erdemin, ahde vefanın, güzel ahlakın ve bütün iyi davranışların en güzel örnekleri olmuşlardır.

 

Tüm insanlık âlemine bir kurtuluş müjdecisi olarak gönderilen, yaşantısıyla ve ahlâkıyla insanlığa örnek olarak insanlığın ufkunu aydınlatan Peygamber Efendimiz ‘in dünyayı onurlandırdığı bu mübarek geceyi, kendimizi sorgulamamız ve Allah’ın sonsuz merhametinden faydalanabilmemiz için bir vesile olarak görmeli ve en güzel şekilde değerlendirmeliyiz.

 

Bu vesileyle, Mevlid Kandili’nin ülkemize ve İslâm âlemine birlik, beraberlik ve huzur getirmesini Yüce Mevlâ’dan niyaz ediyor, tüm Bursalı hemşehrilerimin Mevlid Kandili’ni tebrik ediyorum.