AVRUPA FİLMLERİ HAFTASI’NA BURSA’DA YOĞUN İLGİ

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu finansal desteği ile uygulanmakta olan, Türkiye’de AB Bilgi Merkezleri Ağı’nın desteklenmesi projesi kapsamında Bursa AB Bilgi Merkezi, sosyal ve kültürel hayatı destekleyen çalışmalarına yenisini ekledi. Sinema Tutkunları Akın Etti

Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki kültürel diyaloğun geliştirilmesine, önyargıların ve bilgi eksikliklerinin giderilmesine katkıda bulunmak ve kültürel diyaloğu destekleyici etkinlikler gerçekleştirmek amacıyla kurulan Bursa AB Bilgi Merkezi, sinemaseverlere özel seyir keyfi sundu. Her yıl Avrupa orijinli filmleri tanıtmak, farklı ülkelerin sinemalarını keşfetmek, kültürel çeşitliliği vurgulamak ve toplumsal birlikteliği desteklemek amacıyla düzenlenen Avrupa Filmleri Haftası kapsamında gerçekleştirilen film gösterimlerine sinema tutkunları yoğun ilgi gösterdi. 

22-28 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik kapsamında, birbirinden farklı kültürlerin ve temaların anlatıldığı Avrupa sinemasının 16 seçkin örneği ücretsiz olarak sinemaseverlerle buluştu. Bulgaristan, Fransa, İspanya, Estonya, Polonya, Belçika, İrlanda, Belçika, İsveç, Hollanda, Avusturya, Malta, İtalya Finlandiya, Litvanya ve Almanya yapımı filmler seyirciler tarafından ilgiyle izlendi.