vip
Yıldırım Belediyesi
Yıldırım Belediyesi

Ağrı'da mesleki eğitim, tarım ve teknik işbirliği protokolü imzalandı

Gündem 05.07.2022 - 15:20, Güncelleme: 05.07.2022 - 22:26 3185+ kez okundu.
 

Ağrı'da mesleki eğitim, tarım ve teknik işbirliği protokolü imzalandı

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarım, hayvancılık ve laboratuvar hizmetleri alanında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi. AĞRI (İGFA) - Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştiren toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin katıldı. İl Milli Eğitim Müdür vekili İshak Hasanoğlu, tarım, hayvancılık ve laboratuvar hizmetleri alanında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" hakkında bilgi verdi. 47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolleri tesis edildiğini kaydeden Hasanoğlu, "Millî Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde; bir taraftan ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyduğu ve küresel rekabette etkin rol alacak, dijital çağın gerektirdiği nitelikleri havi beşeri sermayenin yetiştirilmesine destek vererek, diğer taraftan geçmişten bu yana sahip olduğumuz tarım ülkesi olma özelliğimizi gelişen teknolojiler ile güçlendirerek ve üretimimizi çeşitlendirerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz" dedi. Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle; özellikle gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması için Türkye'nin topraklarında eğitime entegre olmuş, rekabet edebilen birey olmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Hasanoğlu, "Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde” yaklaşımımızla geleceğimizi garanti altına almaya çalıştıklarını söyledi. İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ise, tarım sektörü olarak Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ilgili teşkilatları olarak sahada hem gıdanın üretimi hem de gıdaya ulaşılabilirliği sağlamanın asli görevleri olduğunu belirterek, "Bu kapsamda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız bu işbirliği protokolü çok önemli. Özellikle genç neslimizin bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarımız da ki öğrencilerin bu konudaki bilgi ve becerilerini yükseltmek bu manada ihtiyaçlarına cevap vermek bizim için de çok önemli, çok başarılı bir sonuç ortaya çıkaracağımızı  düşündüğümüz bir çalışma olacak inşallah" diye konuştu.  Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 1 Haziran itibariyle imzalanan iş birliği protokolü ile 2021-2022 eğitim-öğretim yılında; Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında Millî Eğitim Bakanlığı uhdesinde 123 okul, 9.309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsamına alan bu protokol ile; okul yöneticisi ve öğretmenleri, teknik ve mesleki yönden her iki bakanlığın mevzuatı çerçevesinde belirleneceği kaydedildi.  
Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından tarım, hayvancılık ve laboratuvar hizmetleri alanında imzalanan “Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü” kapsamında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

AĞRI (İGFA) - Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştiren toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Vekili İshak Hasanoğlu ile İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin katıldı.

İl Milli Eğitim Müdür vekili İshak Hasanoğlu, tarım, hayvancılık ve laboratuvar hizmetleri alanında imzalanan "Mesleki ve Teknik Eğitim İş Birliği Protokolü" hakkında bilgi verdi.

47 meslek alanına ait 105 dalda ihtiyaç duyulan nitelikli iş gücünü yetiştirmek ve nihai olarak sürdürülebilir kalkınmaya katkı sunmak amacıyla ilgili sektör temsilcileri, bakanlıklar, üniversiteler ve sivil toplum kuruluşları ile iş birliği protokolleri tesis edildiğini kaydeden Hasanoğlu, "Millî Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde; bir taraftan ülkemizin 2023 hedefleri doğrultusunda ihtiyaç duyduğu ve küresel rekabette etkin rol alacak, dijital çağın gerektirdiği nitelikleri havi beşeri sermayenin yetiştirilmesine destek vererek, diğer taraftan geçmişten bu yana sahip olduğumuz tarım ülkesi olma özelliğimizi gelişen teknolojiler ile güçlendirerek ve üretimimizi çeşitlendirerek yolumuza kararlılıkla devam ediyoruz" dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle; özellikle gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması için Türkye'nin topraklarında eğitime entegre olmuş, rekabet edebilen birey olmasını sağlamayı hedeflediklerini belirten Hasanoğlu, "Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde” yaklaşımımızla geleceğimizi garanti altına almaya çalıştıklarını söyledi.

İl Tarım ve Orman Müdürü Kenan Engin ise, tarım sektörü olarak Tarım ve Orman Bakanlığı olarak ilgili teşkilatları olarak sahada hem gıdanın üretimi hem de gıdaya ulaşılabilirliği sağlamanın asli görevleri olduğunu belirterek, "Bu kapsamda özellikle Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığımız bu işbirliği protokolü çok önemli. Özellikle genç neslimizin bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okullarımız da ki öğrencilerin bu konudaki bilgi ve becerilerini yükseltmek bu manada ihtiyaçlarına cevap vermek bizim için de çok önemli, çok başarılı bir sonuç ortaya çıkaracağımızı  düşündüğümüz bir çalışma olacak inşallah" diye konuştu. 

Sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla 1 Haziran itibariyle imzalanan iş birliği protokolü ile 2021-2022 eğitim-öğretim yılında; Tarım, Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı ile Laboratuvar Hizmetleri alanlarında Millî Eğitim Bakanlığı uhdesinde 123 okul, 9.309 öğrenci ve 264 öğretmeni kapsamına alan bu protokol ile; okul yöneticisi ve öğretmenleri, teknik ve mesleki yönden her iki bakanlığın mevzuatı çerçevesinde belirleneceği kaydedildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar