vip
Mustafa Dündar

Burkay, Merkez Bankası'nın Faiz Kararını Değerlendirdi

Ekonomi 20.11.2020 - 05:04, Güncelleme: 14.04.2021 - 16:59 2022+ kez okundu.
 

Burkay, Merkez Bankası'nın Faiz Kararını Değerlendirdi

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, T. C. Merkez Bankası’nın piyasanın beklentileri doğrultusunda politika faizini 475 baz puan artırdığını belirterek, “Döviz kurunu karantinaya aldık. Ancak aşının tutması için acilen reform çalışmalarına başlamamız gerekiyor. İşletmelerimizin ve yatırımcımızın beklentisi tek haneli enflasyon ve düşük faiz koşullarının yeniden oluşturulması” dedi

Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 10,25'ten yüzde 15'e yükseltmesini değerlendiren Başkan Burkay, alınan kararın hem piyasa beklentilerinin karşılanması hem de sadeleşmeye dair eğilimin netleşmesi açısından olumlu olduğunu söyledi. Ancak alınan kararın pandeminin oluşturduğu olağanüstü koşullarla mücadele edilen bir dönemde gerçekleştiğine işaret eden İbrahim Burkay, yüksek faiz ortamının üretim ve yatırım planlarına olumsuz yansıyacağını dile getirdi. Merkez Bankası’nın bundan sonraki süreçte parasal duruşun sıklığını ve enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlaması gerektiğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Doğru para politikasıyla piyasanın beklentileri gerçekleşti. Fakat yolumuz uzun ve ekonomiyi yeni koşulları da göz önüne alarak güçlendirmemiz gerekiyor. Üretim ve yatırım planlarını faiz- enflasyon kıskacından hızla kurtarmalıyız”  diye konuştu. “TÜRK LİRASI TASARRUFLARI ARTIRILMALI”   Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomi, hukuk ve demokrasi alanında planlanan yeni seferberliğin iş dünyasının moral ve motivasyonunu diri tuttuğunu ifade eden İbrahim Burkay, şeffaflık ve öngörülebilirlik politikasıyla hedeflenen fiyat istikrarıyla birlikte Türk Lirası tasarrufunu artıracak hamlelerin radikal bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Burkay, “Döviz kurlarını karantiya aldık ama aşının tutması için reform çalışmalarını da hızla hayata geçirmeliyiz. İşletmelerimizin ve yatırımcımızın beklentisi, tek haneli enflasyon ve düşük faiz koşullarının yeniden oluşturulmasıdır” ifadelerini kullandı.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, T. C. Merkez Bankası’nın piyasanın beklentileri doğrultusunda politika faizini 475 baz puan artırdığını belirterek, “Döviz kurunu karantinaya aldık. Ancak aşının tutması için acilen reform çalışmalarına başlamamız gerekiyor. İşletmelerimizin ve yatırımcımızın beklentisi tek haneli enflasyon ve düşük faiz koşullarının yeniden oluşturulması” dedi

Merkez Bankası’nın bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) 10,25'ten yüzde 15'e yükseltmesini değerlendiren Başkan Burkay, alınan kararın hem piyasa beklentilerinin karşılanması hem de sadeleşmeye dair eğilimin netleşmesi açısından olumlu olduğunu söyledi. Ancak alınan kararın pandeminin oluşturduğu olağanüstü koşullarla mücadele edilen bir dönemde gerçekleştiğine işaret eden İbrahim Burkay, yüksek faiz ortamının üretim ve yatırım planlarına olumsuz yansıyacağını dile getirdi. Merkez Bankası’nın bundan sonraki süreçte parasal duruşun sıklığını ve enflasyonu etkileyen tüm unsurları dikkate alarak enflasyonda kalıcı düşüş sağlaması gerektiğini belirten BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, “Doğru para politikasıyla piyasanın beklentileri gerçekleşti. Fakat yolumuz uzun ve ekonomiyi yeni koşulları da göz önüne alarak güçlendirmemiz gerekiyor. Üretim ve yatırım planlarını faiz- enflasyon kıskacından hızla kurtarmalıyız”  diye konuştu.



“TÜRK LİRASI TASARRUFLARI ARTIRILMALI”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde ekonomi, hukuk ve demokrasi alanında planlanan yeni seferberliğin iş dünyasının moral ve motivasyonunu diri tuttuğunu ifade eden İbrahim Burkay, şeffaflık ve öngörülebilirlik politikasıyla hedeflenen fiyat istikrarıyla birlikte Türk Lirası tasarrufunu artıracak hamlelerin radikal bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı. Başkan Burkay, “Döviz kurlarını karantiya aldık ama aşının tutması için reform çalışmalarını da hızla hayata geçirmeliyiz. İşletmelerimizin ve yatırımcımızın beklentisi, tek haneli enflasyon ve düşük faiz koşullarının yeniden oluşturulmasıdır” ifadelerini kullandı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ekosektor.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.
mecidiyeköy yeni bayanlar şişli yeni bayanlar bakırköy yeni bayanlar halkalı yeni bayanlar avcılar yeni bayanlar şirinevler yeni bayanlar bahçeşehir yeni bayanlar taksim yeni bayanlar beşiktaş yeni bayanlar kartal yeni bayanlar kadıköy yeni bayanlar ümraniye yeni bayanlar anadolu yakası yeni bayanlar maltepe yeni bayanlar beylikdüzü yeni bayanlar pendik yeni bayanlar avrupa yakası yeni bayanlar kocaeli yeni bayanlar antalya yeni bayanlar ataköy yeni bayanlar eskişehir yeni bayanlar fethiye yeni bayanlar sakarya yeni bayanlar muğla yeni bayanlar malatya yeni bayanlar denizli yeni bayanlar konya yeni bayanlar kayseri yeni bayanlar ankara yeni bayanlar bursa yeni bayanlar izmir yeni bayanlar